Hoxe tráiovos redondo de tenreira con mollo 5 especias chinesas e patacas enfornadas. Unha receita ben completa que, aínda que parece moi laboriosa, realmente é o forno quen fai case todo o traballo duro.
En canto ás patacas, a receita é unha adaptación da receita dun dos meus animais espirituais da cociña, o cociñeiro británico Jamie Oliver.
As especias que compoñen este combo chinés son a canela, anís estrelado, pementa de Sichuán, sementes de fiúncho e cravo. Unha combinación que, con moi pouca cantidade, consegue unha explosión de sabor abraiante.
Redondo de tenreira
Ingredientes
1 kg. Redondo de tenreira.
1 cebola.
2 cenouras.
Sal.
AOVE.
1 cullerada de sobremesa de 5 especias chinesas.
100 ml. viño branco.
2 follas de loureiro.
250 ml. caldo de verduras.
Pasos a seguir para asar o redondo de tenreira
Selar a carne nunha tixola durante uns minutos por cada lado até que quede completamente dourada por fora.
Cortar a cebola en oitavos e as cenorias en touros. A continuación, condimentar coas 5 especias chinesas, un chisco de sal e un fío de AOVE. Remover ben e facer con elas unha cama para o redondo nunha bandexa de forno.
Colocar o redondo sobre a cama de cebola e cenorias e regar con 100 ml. de viño branco.
Introducir as 2 follas de loureiro na bandexa e enfornar a 180 graos centígrados durante 40 minutos.
Deixar repousar a carne un mínimo de 20 minutos despois do enfornado antes de cortar.
Recuperar a prebe da carne e as verduras da bandexa do forno, botalas nun recipiente con 250 ml. de caldo de verduras e bater até conseguir un mollo homoxéneo.
Poñer o mollo ao lume (medio/baixo) para que reduza lixeiramente.
Cortar o redondo en rodelas xusto antes de servir e cubrir cunha cullerada do mollo.
Patacas ao forno (estilo Jamie Oliver)
8 patacas de asar.
3 culleradas de AOVE.
Sal.
Tomiño.
Romeu.
Ourego.
30 ml. vinagre de viño tinto.
4 dentes de allo.
Pasos a seguir
Cocer as patacas uns 15 minutos ou até que comecen a cuartear lixeiramente.
Escorrer as patacas e colocalas nunha bandexa de forno.
Condimentar con Sal, tomiño, romeu, ourego e 3 culleradas de AOVE.
Engadir 4 dentes de allo con pel esmagados coa palma da man ou co coitelo.
Adicionalmente, pódense regar con 30 ml. de vinagre de viño tinto.
Enfornar durante 45 minutos a 180 graos centígrados. Pasado ese tempo, esmagaremos lixeiramente as patacas para que se abran e queden aínda máis crocantes.