Po de cítricos

Como xa comentei nalgunha ocasión, detesto estragar ou desbotar produtos (especialmente na cociña) sen antes lles buscar a posibilidade dunha segunda vida útil. Neste caso, ensinareivos que facer coas codias dos cítricos. ⁣

Xeralmente, os cítricos empréganse en cociña para obter o seu zume ou, como moito, raspar un pouquichiño da peleca para dar sabor nun biscoito ou nalgún prato. Pois ben, grazas a Nadiya Hussain (@nadiyakhussain) aprendín que coas mondas pódense conseguir unhas escamas (ou po) súper saborosas para engadir aos nosos pratos. Deste xeito, desbotaremos unha ínfima parte da froita ou mesmo nada se facemos compostaxe. ⁣

O proceso é ben sinxelo: ⁣

– Quitar a peleca cun pelador. Facédeo con tino para non levar tamén a tona, o que lle daría un toque amargo un tanto desagradábel. ⁣

– Poñer as pelecas ao sol até que estean ben secas. ⁣

– Triturar nun muiño do café ou procesador de alimentos. ⁣

– Gardar nun lugar seco.

Deixar un comentario